Kasvatuskissat

Mailis

IC FI*Vintterin Mailis Irmelintytär (SIA a 21) on Vintterin neljättä naaraspolvea. Mailis ja kuusi sisarustaan syntyivät 01.11.2020. Pentue oli Vintterin ensimmäinen, johon oli mahdollisuus syntyä myös diluutioväritteisiä pentuja ja Mailis onkin ensimmäinen diluutioväritteinen eli sininen Vintterin kasvatuskissa. 


Mailis kasvoi koko pentuajan tasaisesti ja oli kolmesta tytöstä suurikokoisin. Mailis tykkää kovasti leikkiä erilaisilla leluilla ja juoksu- ja painileikit Irmeli-emon kanssa ovat myös mieleisiä.

Kesällä 2021 Mailiksen kanssa on päästy aloittamaan näyttelyharrastusta. Mailis on ollut useita kertoja näyttelyissä Tuomarin Paras NOM ja voittanutkin näyttelyissä kolmesti. Mailiksen hieno vartalo, hyvä turkinlaatu, pitkä häntä, avoimet korvat ja hienon siniset silmät ovat saaneet kehuja. Championiksi Mailis on valmistunut 23.10.2021 Riihimäellä ja International Championiksi 27.11.2021 Turussa.

Mailis sai viiden pennun pentueen 21.3.2022. Synnytys sujui hyvin ja pennut ovat kasvaneet hienosti.


Mailiksen perus-, terveys-, näyttely- ja sukutaulutiedot löytyvät Tästä linkistä.


Irmeli

GIC FI*Vintterin Irmeli Vapuntytär (SIA w 67) on kahdeksan pennun pentueesta, joka syntyi 17.08.2019 Paimion sijoituskodissa. Irmeli asuu nykyisin kasvattajallaan Aurassa.

Irmeli on aloitellut näyttelyuraa menestyksekkäästi ollen ensimmäisessä näyttelyssään Tuomarin Paras NOM ja Kategorian Paras Pentu BIS Surokin näyttelyssä 28.12.2019 sekä NOM BIS myös 26.01.2020 Surokin näyttelyssä. Näyttelytaukoa on tullut koronapandemiasta ja Irmelin pentueesta johtuen. Kesällä 2021 Irmelin kanssa on päästy jatkamaan näyttelyharrastusta ja Irmeli valmistui Championiksi  3.7.2021 Kempeleessä ja International Championiksi 22.8.2021 Karkkilassa.

Irmeli on saanut seitsemän pennun pentueen 01.11.2020. Tiineys, synnytys ja pentujen hoito sujuivat hyvin, jonka vuoksi Irmelille on myöhemmin suunnitelmissa toinenkin pentue - vuodelle 2022 tai 2023. Irmelin pentueisiin syntyy 50% todennäköisyydellä emonsa tapaan kokonaan valkoisia pentuja.

Irmelin perus-, terveys-, näyttely- ja sukutaulutiedot löytyvät Tästä linkistä. 


Kastraattikerho

Vappu 

CH FI*Vintterin Vappu Loviisantytär (OSH w 64) on Vintterin kissasuvun kolmatta sukupolvea. Vappu on saanut kaksi pentuetta, joista ensimmäiseen syntyi 8 pentua ja toiseen 6 pentua. Molemmissa pentueissa on sama isäkissa.

Vapun pennuista 6 on valkoisia. Vapun tapaan valkoiset pennut on testattu virallisella BAER-kuulotestillä ja kaikilla on todettu normaali kuulo molemmissa korvissa.

Vappu on jatkanut erinomaista Vintterin emolinjaa ja on toivottavasti periyttänyt ominaisuuden myös jälkeläisilleen, jotka jatkavat sukua.

Vappu asuu sijoituskodissa Paimiossa ja on jo siirtynyt sijoituskodin omistukseen. Paras sijoitus näyttelyissä on ollut Tuomarin Paras eli NOM Tallinnassa 18.11.2018.

Vapun perus-, terveys-, näyttely- ja sukutaulutiedot löytyvät Tästä linkistä.  Kuva: Laura Kukko


Loviisa

PR FI*Vintterin Loviisa Miinantytär (SIA n 21) on Vintterin kissasuvun ensimmäisestä pentueesta. Kuuden pennun pentue syntyi 29.01.2017. Loviisa oli syntyessään pentueen suurin ja vasta hieman ennen luovutusikää pentueen kaksi urosta menivät painossa Loviisan ohi.

Loviisa asuu sijoituskodissa Paimiossa kasvattajan kummipojan perheessä ja on varsin aktiivinen yksilö. Loviisa sai 6 pennun pentueen huhtikuussa 2018 ja hän hoiti pennut hyvin. Myös synnytys sujui normaalisti. Suunnitellusti Loviisalla kasvatettiin ainoastaan yksi pentue, jonka jälkeen siirtyi sijoituskodin omistukseen.

Loviisan paras näyttelysijoitus tähän mennessä on BIS Kes-Kis:n Jämsän itämaisten rotujen Breed BIS -näyttelyssä 08.07.2017. Lisäksi Loviisa on Turun Rotukissayhdistyksen Vuoden Kissa 2017 nuorten luokassa sekä Siam-Orient kissayhdistyksen Vuoden 2017 nuori siamilainen.

Loviisan perus-, terveys-, näyttely- ja sukutaulutiedot löytyvät Tästä linkistä. Kuva: Mia Majakero


Miinan perus-, terveys-, näyttely- ja sukutaulutiedot löytyvät Tästä linkistä.

Miina Vintteri

IP IC Lumoexpress Mila DM (SIA b 21) on Vintterin kissasuvun kantaemo. Miina on sukulinjasta, jossa hyvä emous on periytynyt jo monen sukupolven ajan. Miinan ensimmäinen pentue (6 pentua) syntyi normaalisti ja hän hoiti pentujaan erinomaisesti ja imetti pitkään. Toinen pentue syntyi keisarinleikkauksella johtuen pentueen suuresta koosta (11 pentua). Maitoa riitti isollekin pentueelle hyvin!

Miina on käynyt näyttelyissä sertifikaatteja saamassa ja valmistuikin Championiksi Kes-Kis:n Jämsän näyttelyssä 09.07.2017 sekä International Championiksi Tukholmassa 11.03.2018. Siitosluokan parhaan siitosnaaraan palkinnon Miina on voittanut kolmesti. Miina on jatkanut näyttelyuraa myös kastraattiluokissa. Korkein sijoittuminen on ollut NOM eli Tuomarin Paras 15.09.2018 Riikassa.

Miina on Turun Rotukissayhdistyksen Vuoden Kissa 2017 ja 2018 siitosnaarasluokassa sekä 2. sijalla vuoden 2018 kastraattinaaraissa. Suomen Kissaliiton Vuoden Kissa 2018 kisassa Miina on sijoittunut sijalle 5 siitosnaarasluokassa. Lisäksi Siam-Orient kissayhdistyksen hallitus on palkinnut hallituksen erikoispalkinnolla Miinan hyvästä emoudesta kevätkokouksensa yhteydessä 2018.

Miina asustelee nykyisin kasvattajan äidin luona Aurassa.

Luo kotisivut ilmaiseksi!