Kasvatuskissat

Boriksen perus-, terveys-, näyttely- ja sukutaulutiedot löytyvät Tästä linkistä.

Boris

Ardales Elois Agraciado (OSH b 03) on syntynyt Moskovassa 03.04.2018. Suomeen Boris muutti 4kk ikäisenä ja asuu Helsingissä. Boris on yhteisomistuksessa toisen kasvattajan sekä kissaharrastajan kanssa.

Boris on väritykseltään suklaa bicolour ja hän kantaa kaneliväritystä. Borista on tarkoitus käyttää Vintterin kissasuvun kasvatukseen 1-2 kertaa.

Boris on aloittanut jo näyttelyuraa pentuluokassa. Hänellä on jo useampi NOM eli Tuomarin Paras -tulos.


Vappu 

FI*Vintterin Vappu Loviisantytär (OSH w 64) on Vintterin kissasuvun kolmatta sukupolvea. Vappu syntyi kuuden pennun pentueeseen 14.04.2018 tasan 65. tiineysvuorokautena. Pentueeseen syntyi 5 valkoista ja 1 suklaatäplikäs pentu.

Vappu ja valkoiset sisaruksensa kuulotestattiin virallisella BAER-testillä ja kaikilla todettiin normaali kuulo. Vapulla onkin tältä osin turvallista jatkaa valkoisen linjan kasvatusta.

Vappu asuu sijoituskodissa Paimiossa. Näyttelyuraa Vappu aloitteli elokuussa 2018. Paras sijoitus tähän mennessä on Tuomarin Paras eli NOM Tallinnassa 18.11.2018.

Vapun perus-, terveys-, näyttely- ja sukutaulutiedot löytyvät Tästä linkistä.  Kuva: Laura Kukko


Sampon perus-, terveys-, näyttely- ja sukutaulutiedot löytyvät Tästä linkistä.  Kuva: Sirpa Saari

Sampo

CH FI*Vintterin Sampo Sulonpoika (OSH b 24) on Lenitan veli ja siis Vintterin kissasuvun toisesta, 12.10.2017 syntyneestä 11 pennun pentueesta. Sampo asuu Somerolla velipuolensa Vintterin Sulevi Miinanpojan kanssa ja on kasvattajan ja omistajan yhteisomistuksessa.

Sampo on pärjännyt näyttelyissä kivasti ollen jo kahdesti Tuomarin Paras (NOM) ja kerran myös Värin Paras (BIV).

Sampo sai Kanelin kanssa kaksi tyttöpentua 10.11.2018. Sampolle on lokakuussa asetettu hormooni implantti, mutta on mahdollisesti myöhemmin käytettävissä siitokseen myös muille kasvattajille.


Kaneli

Cailin Van Scalindjo (SIA o), tuttavallisemmin Kaneli, muutti Suomeen tammikuussa 2018. Kaneli on syntynyt 28.09.2017 Alankomaissa Fijnaartin kylässä Van Scalindjo kissalassa. Kaneli asuu Loimaalla ja on yhteisomistuksessa Vintterin kissasuvun kasvattajan ystävän kanssa.

Kanelin näyttelyura on lähtenyt kevään 2018 aikana kivasti käyntiin. Turokin näyttelyssä huhtikuussa Kaneli oli viikonlopun tuplavoittaja (BIS) pentuluokassa.

Kaneli sai 10.11.2018 kaksi tyttöpentua. Toinen pennuista syntyi normaalisti ja toinen sektiolla.

Kanelin perus-, terveys-, näyttely- ja sukutaulutiedot löytyvät Tästä linkistä.


Lenita

IC FI*Vintterin Lenita Miinantytär (OSH b) on Vintterin kissasuvun toisesta pentueesta. Huima 11 pennun pentue syntyi 12.10.2017 keisarinleikkauksella.

Lenitasta on kasvanut sirorakenteinen yksilö. Hän on myös hyvin sosiaalinen ja leikkisä. Lenita on osallistunut näyttelyihin aktiivisesti ja valmistui jo nuorella aikuisiällä Championiksi Tampereella 01.09.2018 ja International Championiksi Riikassa 16.09.2018. Kiitosta näyttelyissä on tullut useasti Lenitan pitkästä vartalosta ja hännästä sekä erittäin kiiltävästä turkista.

Pentuesuunnitelma Lenitalle on talvelle 2018 - 2019, jos kaikki etenee suunnitellusti. Alustavana kasvatussuunnitelmana on Lenitalla kasvattaa kuviottomia (solideja) itämaisia lyhytkarvapentuja.


Lenitan perus-, terveys-, näyttely- ja sukutaulutiedot löytyvät Tästä linkistä.


Kastraattikerho


Loviisa

FI*Vintterin Loviisa Miinantytär (SIA n 21) on Vintterin kissasuvun ensimmäisestä pentueesta. Kuuden pennun pentue syntyi 29.01.2017. Loviisa oli syntyessään pentueen suurin ja vasta hieman ennen luovutusikää pentueen kaksi urosta menivät painossa Loviisan ohi.

Loviisa asuu sijoituskodissa Paimiossa kasvattajan kummipojan perheessä ja on varsin aktiivinen yksilö. Loviisa sai 6 pennun pentueen huhtikuussa 2018 ja hän hoiti pennut hyvin. Myös synnytys sujui normaalisti. Suunnitellusti Loviisalla kasvatettiin ainoastaan yksi pentue, jonka jälkeen siirtyi sijoituskodin omistukseen.

Loviisan paras näyttelysijoitus tähän mennessä on BIS Kes-Kis:n Jämsän itämaisten rotujen Breed BIS -näyttelyssä 08.07.2017. Lisäksi Loviisa on Turun rotukissayhdistyksen Vuoden kissa 2018 nuorten luokassa sekä Siam-Orient kissayhdistyksen Vuoden 2018 nuori siamilainen.

Loviisan perus-, terveys-, näyttely- ja sukutaulutiedot löytyvät Tästä linkistä.


Miinan perus-, terveys-, näyttely- ja sukutaulutiedot löytyvät Tästä linkistä.

Miina Vintteri

IP IC Lumoexpress Mila (SIA b 21) on Vintterin kissasuvun kantaemo. Miina on sukulinjasta, jossa hyvä emous on periytynyt jo monen sukupolven ajan. Miinan ensimmäinen pentue (6 pentua) syntyi normaalisti ja hän hoiti pentujaan erinomaisesti ja imetti pitkään. Toinen pentue syntyi keisarinleikkauksella johtuen pentueen suuresta koosta (11 pentua). Maitoa riitti isollekin pentueelle hyvin!

Miina on käynyt näyttelyissä sertifikaatteja saamassa ja valmistuikin Championiksi Kes-Kis:n Jämsän näyttelyssä 09.07.2017 sekä International Championiksi Tukholmassa 11.03.2018. Siitosluokan parhaan siitosnaaraan palkinnon Miina on voittanut kolmesti. Miina on jatkanut näyttelyuraa myös kastraattiluokissa. Korkein sijoittuminen tähän mennessä on NOM eli Tuomarin Paras 15.09.2018 Riikassa.

Miina on Turun rotukissayhdistyksen Vuoden kissa 2018 siitosnaarasluokassa. Lisäksi Siam-Orient kissayhdistyksen hallitus on palkinnut hallituksen erikoispalkinnolla Miinan hyvästä emoudesta kevätkokouksensa yhteydessä 2018.