Kanelin ja Sampon pentue 10.11.2018

Kanelin ja Sampon pentueen kaksi pentua syntyivät 10.11.2018. Synnytys käynnistyi normaalisti, mutta ei edennyt. Evidensian Eläinsairaala Vettorin päivystyksessä siamilainen Inkeri syntyi lopulta normaalisti, mutta itämainen lyhytkarva Aleksi jouduttiin lopulta sektioimaan. Pentujen ensimmäiset 4 viikkoa sujuivat hyvin. Hyvän alun jälkeen alkoi ilmetä ongelmia, joiden aiheuttajaksi lopulta paljastui Tritrichomonas Foetus alkueläinloistartunta, jonka pennut mitä ilmeisimmin ovat saaneet sitä oireettomasti kantaneelta emolta, joka on tuontikissa Hollannista.

Usean vaikean kuukauden jälkeen loisen aiheuttamat oireet saatiin kuriin kahden viikon mittaisella lääkekuurilla. Kokemuksesta on julkaistu kasvattajan kirjoittama artikkeli "CASE: Inkeri & Aleksi - Varsinais-Suomen kalleimmat pennut?" Siam-Orient kissayhdistys ry:n jäsenlehdessä, Sajamissa nro 1/2019 sekä Satakissa Ry:n jäsenlehdessä nrossa 2/2019 juttusarjassa "Kun kaikki ei mene niin kuin toivoisi.

Pennut ja samassa taloudessa asunut Vintterin Lenita on rajattu pois kasvatuskäytöstä loisongelmasta johtuen. Inkeri ja Aleksi asuvat lemmikkikissoina kasvattajan työkaverin perheessä Pöytyällä. Myös pentujen emokissa on steriloitu eikä kyseinen kasvatuslinja jatku. Emo asuu lemmikkikissana Loimaalla.

Kuvissa Inkeri ja Aleksi sekä yhdessä kuvassa lisäksi Vintterin Lenita Miinantytär OSH b.

Alimmat kaksi kuvaa: Eeva Kattelus

Luo kotisivut ilmaiseksi!